Midsommar i Visby

0 Comments

Midsommar är vackert på hela Gotland och runtom hela ön hittar man orter som firar på klassiskt svenskt vis. I Hemse firar vi så klart och det är värt att besöka men för att hitta ett större firande av midsommaren måste man ta sig till Visby.

Visst kan man kombinera olika orter, till exempel med att starta dagen i Hemse och sedan köra upp till Visby och fira med hundratals andra, både lokalbefolkning och besökare.

Midsommarfirandet i Visby har alla element du väntar dig av en riktig svensk midsommar med midsommarstången, allsång och mycket mer på Paviljongsplan i Visby. Här kan du också se något ovanliga saker som ändå historiskt sett är en del av firandet som majatåg med häst och vagn.

För många är midsommaren mest en ursäkt för att dricka lite för mycket men det är synd om det är så eftersom det är en stor del av vår historia och det är dessutom en möjlighet att umgås med både gamla och nya vänner. Särskilt i Visby har du chansen att träffa människor från hela världen som besöker Visby under sommaren. Staden lever verkligen upp mellan juni och augusti. Själv tycker jag så klart att Gotland har mycket att erbjuda året om men jag förstår också varför så många bara älskar ön på sommaren. Vädret är (oftast) fint och det finns en rad olika aktiviteter man kan roa sig med, både större evenemang och annat.

Jag gillar midsommarfirandet eftersom det känns lite som ett startskott på sommaren som verkligen sätter igång allt. Vädret blir oftast bara bättre och bättre och man har fortfarande hela sommaren att se fram emot. Dessutom älskar jag all mat som serveras på midsommar. Nypotatis, knäckebröd och sill är smaken av sommaren för mig och det är så otroligt mycket godare när man äter dem i sällskap med goda vänner.

Om du vill fira midsommar ordentligt är det Visby som gäller men om du istället föredrar något lite mer stillsamt är Hemse en väldigt fin ort att besöka. Flera platser firar midsommaren och stämningen är varm och välkomnande. Besök oss på sommaren då vädret är varm och du kan njuta av solen utomhus samtidigt som du besöker olika sevärdheter i Hemse och området omkring oss.