Levande julkalender i Visby

0 Comments

Hemse är otroligt vackert under vintern och julstämningen är hög. En favorit för min egen del är körsång i kyrkan, det är verkligen stämningsfullt och trevligt. För att uppleva något lite speciellt är det dock Visby som gäller för mig. Det finns ett antal olika evenemang du kan besöka i Visby nära julen och jag älskar julmarknaden. Min absoluta favorit är dock den levande julkalendern.

Den levande julkalendern är lite av en skattjakt och passar perfekt för barn men är också roligt för hela familjen. Man öppnar en lucka på kalendern någonstans i Visby varje kväll och det ordnas dessutom många andra aktiviteter som dans och sång. Gillar du allt som har med julen att göra är detta något du inte bör missa om du befinner dig i Visby på vintern.

Hela Visby är vackert under julen med julpynt i varje fönster och längs gatorna. Julkalendern drar många besökare från hela Gotland och det skapar en riktigt fin gemenskap. Själva lucköppningen tar inte så lång tid, bara runt 10 minuter eller däromkring men sedan kan du strosa runt på Visbys gator och njuta av den fina stämningen som är tydlig i hela staden. Avsluta dagen med glögg eller varm choklad i ett café innan du återvänder hem, full av julstämning.

Det finns också skridskoåkning i staden för barn och det är en rolig aktivitet som gör att de bränner av lite energi efter allt julgodis och lussebullar som man alltid äter när det är jul. Hela den levande julkalendern är också lätt att göra till en rolig lek för ungarna. Man får alltid veta vilken adress luckan finns på och du kan ju rita upp en liten skattkarta för barnen så att de får leta upp den på egen hand. På det viset är de engagerade och roade mycket längre än bara då man öppnar luckan.

Gotland blir inte riktigt lika kallt som andra områden i Sverige eftersom det är mer av ett kustklimat så om du inte gillar snö och is är Gotland perfekt för dig på vintern eftersom det sällan snöar och om det snöar stannar den inte länge. Det är dock mörkt och kallt som i resten av Sverige men det är ju därför vi tänder alla ljus och pyntar fint i alla fönster.