Vart du kan bo och äta i Hemse

Vart du kan bo och äta i Hemse

Hemse är en fantastisk stad. På sommaren är den varm och solig och på vintern är den full av charm och mys i vintermörkret. Den här artikeln är för dig som planerar en resa till Gotland och Hemse i framtiden och letar efter bra ställen du kan bo i och äta hos. Restaurangerna jag skriver om har jag besökt för egen del. Hotellen har jag inte bott i eftersom Hemse är min hemstad men jag går på rekommendationer från vänner och bekanta.

Att äta

258s
Pizzeria Fenicia

Pizzeria Fenicia. Helt klart den bästa pizzan på Gotland och det säger jag inte bara för att den är nära till hands. Bra ingredienser och riktiga pizzaugnar gör att det här är bland den godaste pizzan du kan hitta – kanske till och med i hela Sverige. Om du reser runt Gotland och stannar i Hemse rekommenderar jag den varmt.

Jonassons Konditori. När du är sugen på något sött finns det inget bättre. Det är ett klassiskt konditori i typisk svensk stil och här hittar du allt du väntar dig av ett sådant; prinsesstårtor och andra bakelser till exempel. Självklart finns det semlor och lussebullar när det är dags för det!

Kapten Grogg. Som namnet antyder är detta restaurangen du bör besöka om du vill varva ned med en kall öl och en perfekt hamburgare. Särskilt på sommaren är det en trevlig bar att spendera några timmar i. Sätt dig vid ett bord här och beställ ett glas vin och något att äta innan du återvänder till ditt hotell.

 

 

Vart du kan bo

49831542
Ekegården Hemse

Ekegården Hemse. Ekegården är en plats med helt unik charm. Det är ett vandrarhem och rummen är små men själva gården är rymlig och mysig. Om du vill bo någonstans med historisk charm och utseende är detta helt rätt för dig. Det är delat badrum och kök som gäller så det är viktigt att du är något social, särskilt om du besöker Ekegården på sommaren då det är många andra som gör samma sak.

Änggården B&B. Änggården har samma gammaldags charm som Ekegården men är ett B&B (Bed & Breakfast) istället för ett vandrarhem. Det passar alltså bättre för dig som föredrar något som lutar mer åt ett vanligt hotell. Det ligger inte i själva Hemse utan något utanför så du har nära till både Hemse och till kusten. Perfekt för dig som vill ha lite av varje.

Det finns kanske inte många hotell i Hemse – vi är ju trots allt en liten stad – men som på andra platser i Gotland finns det otaliga boenden att hyra under högsäsongen. Många som bor på ön hyr då ut sina hus och lägenheter så det är hur lätt som helst att hitta någonstans att bo oavsett vad du är intresserad av. Om du reser med ett gäng vänner kan det vara roligt att hyra ett hus eller större lägenhet tillsammans. Det är en helt annorlunda upplevelse jämfört med ett vanligt hotell och gör att du akn känna dig precis som hemma.