Medeltidsveckan

0 Comments

Det går väl knappast att nämna evenemang på Gotland utan att tala om Medeltidsveckan? Medeltidsveckan är en vecka under sommaren då hundratals om inte tusentals besökare kommer till Visby på Gotland för att ta del i rollspel och klä upp sig. Vissa tar det på blodigt allvar medan andra mest tycker att det är en underhållande vecka då man kan ta en paus från verkligheten och fira den svenska historien i realistisk miljö. Visby har ju många väl bevarade byggnader från medeltiden så det är kanske den mest passande staden i Sverige för något dylikt.

Det finns tyvärr inget liknande i Hemse men Visby är inte långt bort och jag rekommenderar verkligen att man besöker Medeltidsveckan om man är intresserad av en resa till Visby. Om du gillar att socialisera med andra som delar dina intressen är det ett perfekt evenemang för dig. Om du å andra sidan inte gillar större folkmassor eller när någon testar sina kunskaper på medeltida instrument som flöjten är det kanske inte för dig. Det är intressant att se vad folk tycker om den när de inte varit där tidigare. Själv älskar jag den men jag har många goda vänner som jag trodde åtminstone skulle tycka att den var underhållande som absolut hatade den.

Så det gäller att tänka efter innan man bokar sin resa till Medeltidsveckan om man verkligen tror att det är något man kommer att gilla. Annars är det kanske bättre att resa till Gotland någon annan vecka då det är lite mera stillsamt. Du kan ju ändå besöka sevärdheter som har något med medeltiden att göra så det måste inte vara under just den veckan bara för att du är intresserad av medeltiden.

Jag tycker dock att den är värd att pröva eftersom det är en härlig atmosfär och alla som besöker den har roligt tillsammans. Dessutom finns det god mat och dryck att njuta av när man strosar runt området. Du kan också köpa hantverk i medeltida stil av talangfulla konstnärer som besöker festivalen. Sedan kan du varva ned med en kall öl eller ett glas vin efter festivalen och släppa ut en lättnadens suck över att du faktiskt lever i modern tid och inte på medeltiden.

Jag hoppas att du besöker Medeltidsveckan nästa gång den är på gång! Visby är fint året runt men Gotland är särskilt vackert på sommaren och det finns många sevärdheter och attraktioner att besöka.