CrimeTime Gotland

0 Comments

Crime Time Gotland är evenemanget för dig som aldrig kan få nog av deckare. Festival är otroligt omfattande med tanke på att den tar plats på den lilla ön Gotland men man lyckas varje år med att få in författare som har intressanta synpunkter att dela med sig av till sin publik.

Du som läser deckare fanatiskt bör inte missa den här festivalen men även du som inte gillar genren i sig kommer garanterat ha roligt här. Festivalen tar vanligtvis plats i augusti och det är den perfekta tidpunkten eftersom vädret är varmt. Det är dessutom slutet på sommaren så badvattnet har värmts upp av sommarsolen så vid dagens slut kan du lämna festivalen och ta dig till stranden för ett svalkande bad i havet.

Crime Time är mycket mer än bara föreläsningar. Du har också chansen att ta del i diskussioner och workshops om böcker och författare. Dessutom ordnas det vad jag anser är höjdpunkten av festivalen vilket är mord-vandringen. Det är delvis gåta och delvis en skattjakt där du letar efter lösningen på mordgåtan tillsammans med andra som älskar deckare lika mycket som du gör. Det är en otroligt rolig aktivitet att ta del i med några vänner eller som en aktivitet för att lära känna varandra. Varför inte göra det till en del av er team-building på jobbet? Det är både roligt och annorlunda och kan se till att ni skapar band mycket snabbare än med andra trista övningar där ni inte är särskilt kreativa.

Festivalen är mer än föreläsningar men chansen att höra författare tala om deras arbete och konst är så klart den stor dragningskraften. Runt 60 författare besöker Gotland för festivalen och därför har du väldigt bra chanser att din favorit är där. Jag älskar att höra författare tala vare sig det är en författare jag älskar eller någon jag inte hört talas om tidigare men är intresserad av. Det kan vara den perfekta tidpunkten att hitta något helt nytt och finna din nya favorit bland författare.

Jag hoppas verkligen att du inte tror att bara för att det är en festival som sätter fokus på böcker att det är trist – det är långt ifrån trist. Det är en livlig festival med många besökare och det finns mat och dryck på plats så att du verkligen kan njuta av atmosfären.