Hur kommer framtidens hotellrum att se ut?

0 Comments

För många som reser är hotellrummet mer än bara ett rum där man ska sova. Den som reser i jobbet har kanske lite andra krav än den som ska ha en romantisk helg med älsklingen. Det kanske låter konstigt men det förekommer en hel del forskning kring hur framtidens hotellrum kommer att se ut och vilka funktioner de ska ha. Det ska vara lika lätt att boka och sköta ett hotellrum som det är att spela på Casino Utan Konto. Tekniken går framåt och när 5G introduceras överallt kommer möjligheterna att explodera! 

Science fiction eller morgondagens verklighet?

År 2060, givetvis har du möjlighet att via en 3D-skrivare ta fram de där nya skorna du behöver, kläder och handväskor. För att komma in i rummet används inte längre någon kod eller nyckel, du kommer in via ansiktsigenkänning. Allt i rummet anpassar sig efter röstkommandon. Maten som serveras är  utformat efter ditt DNA och optimeras för din hälsa. SPA-upplevelsen blir helt ny, den är helt utformad enligt dina behov och din kropp med fokus på hälsa. Hotellrummet möbleras såklart om efter dina önskemål redan innan du anländer genom nanoteknik. Faktum är att hela hotellet kommer att kunna ändras och justeras med hjälp av nanoteknik! Istället för att visa upp pass eller ID-kort så används ditt DNA och detsamma för att betala. Frågan är bara, vill du verkligen att ditt DNA ska styra allt?

Glöm jetlag och få den utsikten du vill ha

Idag finns det redan många hotell som erbjuder fönsterlösa rum och det är inte bara för det handlar om ekonomi. För den som reser mellan tidszoner kan jetlag vara en mardröm och det är här fönsterlösa hotellrum kommer in. Tanken är att genom konstgjort ljus och ljud kan gästen själv bestämma belysning, från soluppgång till feststämning. Detta justeras enkelt genom exempelvis en iPad och du behöver inte göra annat än slappna av. Istället för ett fönster så kan du själv på en skärm ställa in din egen utsikt, en vacker strand till utsikt eller stadsutsikt. Vem vet, kanske du till och med kommer kunna ställa in sängen så den är precis som hemma?

Hållbart resande, kommer det återspeglas i hotellrummet?

Resandet står redan idag i fokus när det kommer till klimatet och utsläpp. Men kommer detta verkligen också att påverka hotellrummet? En del menar att ja, framtidens hotellrum kommer vara klimatneutrala. Produkterna på hotellrummet kommer vara socialt medvetna utöver att de kommer vara klimatsmarta. Rummen kommer värmas upp eller kylas genom förnyelsebar energi och för att bygga om hotell kommer nanoteknik användas. Handdukarna kommer ha en nanobeläggning som gör dem rena och förhindrar föroreningar. Vattnet kommer renas och återanvändas och därmed kommer hotellet inte att konsumera de enorma mängder de gör idag.

Slutsats, individen i centrum

Utifrån vad som finns att tillgå när det kommer till siandet om morgondagens hotellrum så är det centrala individen. Hela upplevelsen av hotellrummet ska vara skräddarsytt för just varje enskild person. Från belysning till maten som serveras. Centralt är också att det är tekniken som ska vara vägledande samt att klimatsmarta lösningar tillsammans med socialt ansvar kommer prägla hotellbranschen. Hotellrummet har också blivit en central del i resandet, när man ska boka resmål går många in och först tittar på hotellen snarare än själva omgivningen. Hotellrummet är alltså mer än bara ett ställe att sova på, rummet ska vara en del av upplevelsen.