Bra dagsutflykter du ta på din Gotlandssemester

0 Comments

Har du planerat att spendera en längre tid på Gotland och vill gärna ta en dagsutflykt? Bra! Här kommer tre bra tips som kan passa både dig och familjen. Jag har valt ut en tur med pannkakor och en Pippi-promenad som passar barnen, samt en cykeltur där motion och vackra utsikter kombineras på ett perfekt sätt.

Sist men inte minst kan du ta dig en kulturrunda. Gotland är kultur, det vet vi alla så varför inte njuta av allt ön erbjuder?

Bra för barnfamiljen

Ta med barnen på en dagslång Visbytur där utgångspunkten är Västervik. Ta båten till Visby och njut av en lunch ombord. När ni stiger av kan ni ta en tur via Pannkaksträdet i Brissund. Som namnet antyder är det pannkakor som tillreds där – över öppen eld! Vad kan vara bättre än det för barnen? Platsen är precis vid stranden och passar perfekt för dig som även vill ta ett svalkande dopp. Medan barnen springer och leker kan du få lite tid att slappna av. Kanske passar du på att ta dig en titt på Maria internetcasino och satsa på något trevligt spel?

Därefter kan ni åka tillbaka till själva Visby och ta en promenad i Pippis fotspår. Promenaden går genom genom Visbys gränder. Du kan även besöka filmens inspelningsplatser såsom Karamellboden där Pippi köpte massor med godis.

En riktig skön sommarsväng, helt enkelt!

En cykeltur

Har solen tittat fram och det känns som att Sverige är vackrare än någonsin? Befinner du dig dessutom på Gotland? Då ska du definitivt satsa på en cykeltur.

Gotlandsleden sträcker sig runt hela ön, från Fårö i norr till Hoburgen i söder.

Om du väljer att börja söderut kommer du att mötas av en utmaning uppför Färjeleden. Backen är seg och lång men är du stark i ben och själ kommer du att tycka att det är lite kul.

Sedan kan du följa cykelvägen längs förbi Vibble, Kneippbyn med världsberömda Villa Villekulla (tänk nu får du chansen att se den också medan du cyklar).

Ta dig till Högklint som ligger strax söder om Visby och njut av dess fantastiska utsikt. Högklint är högt, det kanske du hör på namnet, och värd att ta sig upp till. Utsikten är magisk och får all mjölksyra i benen att försvinna.

Kulturrunda

Tänk dig en heldag i Visby. Inte en vanlig sådan utan en äkta kulturdag.

Det första man tänker på är Almedalen som är känd för sin politikervecka. Almedalen är lite mer än så, platsen erbjuder ankdamm som är ett bra ställe för lek och avkoppling.

Strandgatan är Gotlands medeltida huvudgata där du bland annat kan se Gamla Apoteket. Gotlands Museum ligger just på Strandgatan och är utan tvekan värt ett besök. Här kan du se både vikingaskatter härligt blandade med nutidshistoria.

Kruttornet finner du i slutet av gatan som är en av Nordens äldsta byggnader. Fortsätt mot Botaniska Trädgården där du kan njuta av mängder av exotiska växter.

Kärleksporten följer härnäst, en plats för lite kärlek och fina promenader.