Gotlands allra bästa festivaler för dig

0 Comments

Gotland är en plats som man bör besöka minst en gång i livet! Ön är full av puls, avkoppling och möjligheter för alla smaker!

Förutom god mat och fantastiska vyer förnöjer Gotland med en hel del coola evenemang och festivaler. Vilka är de bästa?

Här kommer mitt urval!

Bergmanveckan

Ingmar Bergman är en av Sveriges och världens största regissörer är värd att firas.

I juni firar man Bergmans konst och bidrag till filmkonsten på Fårö. Veckan är fylld med seminarier, filmvisningar och spännande gäster.

Almedalsveckan

Almedalsveckan handlar om politik. Så enkelt är det. Vecka 27 varje år samlas Sveriges politiska partier på Almedalen och håller i olika former av föredrag. Förutom partierna finns det även representanter för olika fackorganisationer, massor med journalister och en del företag.

Under Almedalsveckan kan man höra mycket om Sveriges framtid och partiernas visioner om utbildning, miljö och allmän utveckling. Verkligen sevärd!

Medeltidsveckan

Vecka 32 smäller det till! Då tar vi alla ett steg tillbaka från det moderna hetsiga livet och förflyttar både kropp och själ till år 1361. Då var Gotlands huvudstad Visby en mäktig Hansastad. Undrar du var du riktigt har hamnat när alla går omkring i gammaldags klädsel? Ja, du är i medeltiden helt enkelt.

Medeltidsveckan på Gotland är känd och välbesökt. Här får du delta i över 300 evenemang där arrangörerna blandar historia och saga – det blir en magisk stämning både för barn och vuxna. Här kan du dricka mjöd, äta medeltidsmat och vara med i både allvar och fest.

Medeltidsveckan är Sveriges största historiska festival. Man får höra på äkta medeltida musik, se teater och besöka marknader där man kan införskaffa sig medeltidskläder.

Du kan även se coolt skådespel, njuta av hantverk och gamla bortglömda bordsspel.

Konstveckan

Gillar du konst och vill se något utöver det vanliga så kan du satsa på Gotlands konstvecka. Den hålls vecka 34 varje år.

Då samlas det kreativa människor från alla delar av Sveriges kulturliv. Det kryllar av idéer och färska, innovativa påfund inom litteratur, teater och musik.

Att vara kreativ är en konst i sig och det syns klart och tydligt under konstveckan på Gotland. Festivalen omfattar egentligen allt man kan hitta i den svenska kultur- och konstvärlden.

Som du ser finns det en hel det att gotta dig med på Gotland. Det kryllar av festivaler och härliga evenemang. Nyansera ditt Gotlandsbesök med lite sol, bad och sköna promenader.

Gotland has it all, helt enkelt och alla är hjärtligt välkomna!