Att uppskatta svensk fotboll live

0 Comments

Ibland känns det som att alla redan kan allt om fotboll, och det är lite pinsamt att erkänna att man kanske inte är lika insatt. Det är främst när det kommer till inbitna fans av ett visst lag som det här utanförskapet kan kännas lite extra, och det är en ganska stor skillnad från att sitta hemma och spela på egen hand, till exempel genom Speedybet Pay N Play, och att gå till att dela spelet med en hel läktare, eller en hel publik.

Vi har därför satt ihop lite av en snabbguide till hur man bäst tittar på svensk fotboll, och vad man kan tänka på innan och under matchen. Vi hoppas att det här kommer hjälpa dig på traven och att du får skjutsen som du behöver för att faktiskt ta dig till en av arenorna runt om i landet, vi lovar att du kommer att ha kul.

Att välja rätt biljetter

Först och främst gäller det att hitta rätt biljetter till matchen. Det kan vara allt möjligt när det kommer till prisklass, det är lite olika dels beroende på vilket lag du vill gå på, och dels vilken arena som de spelar på. Dock är det inte många matcher som kostar mer än någon hundralapp. För dig som inte är så van vid att gå och titta på fotboll så kan i nog rekommendera att du köper en sittbiljett, i alla fall de första gångerna och särskilt om du inte är ett fan av något av lagen. Om du tar en sittbiljett kan du enkelt ha koll på hela arenan, inklusive båda klackarna, utan att hamna i mitten av någonting.

När du bokar biljetterna så kommer du att se motståndarklacken utsatt på kartan, den kan du undvika om du inte gärna vill haka på i deras ramsor och skrik. Välj en plats inte alltför långt ner på läktaren, eftersom planen alltid är större i verkligheten än man tror, och du vill inte gärna få nackspärr av att behöva vrida dig alltför mycket under matchens 90 minuter.

Kom i tid

Det här kanske låter löjligt självklart, men faktum är att det inte är helt ovanligt att missa avsparken på en match om man inte tar sig till arenan i tid. Det är många som kommer samtidigt, och alla ska kollas – både väskor, biljetter och jackor – vilket tar sin lilla tid. För att du inte ska gå miste om en enda minut så rekommenderar vi att du kommer minst fyrtiofem minuter innan avspark, det kommer du att behöva.

Hitta ditt lag

Vill du heja på ett lag som är lokalt eller vill du bara titta när ett lag längre bortifrån kommer och hälsar på? Vill du se på ett lag som leder ligan eller ett lag som kanske är någonstans i mitten, eller spelar det kanske ingen roll? Det finns många lag i allsvenskan och superettan som har långa traditioner och relationer med sina fans. Kolla gärna upp vilket ditt lokala lag är, och se ifall det är något du kan tänka dig att stödja. Det är alltid roligast om man kan gå på hemmamatcher, eftersom publiken då alltid är med och du dessutom kan gå på fler matcher under säsongen, och verkligen bry dig om resultatet. Hur fint spelet än är så går det inte att komma undan hur mycket roligare det är att titta på en match där man känner personligen att något verkligen står på spel.

Det som är bra med svensk fotboll är att man har två ligor att välja mellan om man vill titta på elitidrottare, man kan antingen följa ett lag i superettan eller i allsvenskan. Dessutom så har vi några av världens bästa spelare när det kommer till damallsvenskan.