De bästa apparna för dig som reser

0 Comments

Ska du ut och resa? Kommer mobilen hänga med? Har du idétorka på vilka appar du kan ladda ner som förberedelse? Om du svarar ja på dessa frågor har du hittat helt rätt. Här kommer vi nämligen reda ut vilka appar som är bäst för dig som befinner dig på resande fot.

Först och främst – se över de appar som du redan har. Ifall du har använt upp en massa minne genom appar du inte använder är det dags att kassera dem. Se till att utnyttja alla appar du har, genom att uppdatera dem och vara vaken på erbjudanden du kan få till olika sajter genom dina appar. Just nu kan du exempelvis använda en bonus hos Leo Vegas till att spela i en av världens bästa mobilcasinoappar. Nu över till de appar du bör ladda ner inför resan!

För boendet – AirBnB

Det finns många bra saker med den här appen, det första är att den är helt gratis. För dig som inte har bokat in vart du ska spendera alla dina nätter under resan, för dig som gillar att spara pengar eller hitta nya miljöer utanför hotelldistrikten, för dig som gillar nya saker helt enkelt – AirBnB kommer bli din bästa reskompis. Direkt i appen kan du hitta hus, rum och lägenheter enkelt och smidigt.

För den som vill ha alla minnen – Livetrekker

Den här appen är också gratis, men är definitivt inget för den som vill hålla sig anonym online. Den här appen sparar automatiskt vart du har varit någonstans, och du kan dessutom välja till vilka rutter du vill att appen ska klocka dig på. Efter att din resa är klar kan du se alla dina resvägar på en karta, och du kan dessutom dela dina vägar med andra på appen – så att man kan utbyta tips och idéer för staden du besökt.

För dig som hatar att packa – Packpoint

Alla har nog någon gång tagit med sig för mycket kläder, för lite kläder eller helt enkelt fel kläder. Det gäller att klä sig efter den lokala väderleken, vilket inte alltid är lätt. Men nu finns Packpoint gratis att hämta hem, genom den kan du glömma bort allt vad handskrivna packlistor heter och istället förlita dig på den digitala som appen kommer att ge dig. Det enda du behöver göra är att skriva in vart du ska och hur många dagar du kommer att vara där, så räknar Packpoint ut vad du behöver ha med dig. Såklart kollar den även upp den aktuella prognosen för vädret dit du ska, så att du aldrig mer glömmer regnkläderna.

För dig som vill bli ett med lokalbefolkningen – Duolingo

Det här är en känd app redan, men vi gör lite extra reklam för den ändå. I dessa tider där nästan alla länder pratar engelska kan det vara himla kul att lägga ner lite extra tid på att briljera inför lokalbefolkningen med strofer i deras eget språk. Ladda upp inför resan med att lära dig språkets grunder, helt gratis, så att du sedan kan beställa mat, dryck, fråga efter vägen och småprata med folk du möter under din resa. Så himla värt tiden och energin du lagt ner.

Det viktigaste

Det viktigaste av allt är att du först och främst kommer ihåg att ladda ner apparna innan du reser, så att du kan utnyttja dem maximalt, men också att du kommer ihåg att ta med dig mobilen eller plattan!