5 YouTube-kanaler där du kan lära dig att prata svenska

0 Comments

Det svenska språket flödar över av svåra ord och konstiga uttal. Det blir heller inte enklare med alla dialekter som finns. Hur uttalar man egentligen siffran ‘sju’?  Att lära sig prata svenska med hjälp av YouTube är en riktigt bra metod för dig som lär dig språk genom att lyssna och prata. Med hjälp på traven kan du till och med lära dig uttala svåra ord som sjuksköterska, encyklopedi eller videoslots bonuskod.

YouTube kryllar av olika videos om hur du lär dig prata svenska. Vissa bättre än andra. Så vilka är de bästa svenskalärarna egentligen? 

Här är en lista över 5 YouTubers som tillsammans kan hjälpa dig med alla sidor av svenskan.

Learn Swedish Lär dig svenska

För dig som är helt ny på svenskan så är det här en riktigt bra kanal. Hur kul det än är att lära sig svordomar med PewDiePie så lär du dig inte att prata svenska där. Svensk grammatik kan verkligen vara svår, men tillsammans med Marie Rödemark kan du reda ut det hela. Hon pratar i lagom fart för att alla ska kunna hänga med. Du kan lära dig svenska ord, lära dig hur man sätter ihop en mening och att laga mat på svenska.

Katrin Berndt

För dig som pratar engelska eller har lite grundkunskaper i svenska så är det här ett riktigt roligt sätt att lära sig svenska. Här kan du lära dig många nya ord, både som nybörjare och för dig som kommit lite längre. Du kan baka tårta tillsammans med Katrin, eller följa med på en tur runt i lägenheten. Ett riktigt bra sätt att lära sig ett språk. Du kan också få hjälp med alfabetet och att räkna.

Erik Edler

Att lära sig ett nytt språk utan att prata det är omöjligt. Med Erik Edlers svenskalektioner kan du lära dig hälsningsfraserna, och sedan få följa med när han testar dem. Ett riktigt bra sätt att förbereda sig på hur en konversation kan gå. Om du kan lite engelska så är det lätt att följa med i konversationen. När du lär dig ord och meningar som du kan använda när som helst, varje dag, så blir det en bra motivation till att fortsätta lära dig svenska.

Say it in Swedish

En riktigt bra kanal för dig som känner att det är dags att ta tag i svenskan. Joakim hjälper dig genom att långsamt prata svenska så att du kan hänga med. Det blir roligt att lära sig svenska med Joakim, och du kan snabbt snappa upp både nya meningar och ord. Svenskans knepiga uttal blir lätta att hantera när du får hjälp av Joakim.

Nackagubben

Kanske ett av dem roligaste sätten att lära dig uttal på svåra och konstiga ord, samt att lära dig nya saker om Sverige, är genom att titta på Nackagubbens videor. För ärligt talat, att lära sig ett språk handlar inte bara om att traggla ord. Ett språk har lika mycket med kulturen att göra. Varför gör en svensk sådär? Att ta reda på svaret genom en riktigt rolig video kommer att hjälpa dig att aldrig glömma de svenska ord som du har lärt dig.