De bästa apparna när du ska lära dig svenska på egen hand

0 Comments

Jag snubblade nyligen över en statistik som visade att de flesta som lär sig svenska med hjälp av mobilappar är svenskar – men immigranter. Så jag tänkte skriva ett inlägg om just den bästa appen när du ska lära dig svenska på egen hand. 

Det är så mycket du missar när du inte behärskar ett språk. Som att handla i affären, prata med grannar, få det bästa från en deal på https://www.casino-kod.se/ (Ja, jag vet – jag är ett onlinespelfan. Men jag bara föreställer mig vilka erbjudanden jag skulle missa om jag inte kunde prata bra svenska).

Så för att hjälpa alla som håller på att lära sig svenska på egen hand, här kommer fem tips på några av de bästa apparna som finns just nu.

Duolingo

Jag börjar med den jag tycker är bäst. Duolingo startade som en app där användare själva byggde lektioner. På grund av det kan du hitta så udda språk som klingon från Star Trek, alviska från Sagan om Ringen och latin samt esperanto. Idag är appen dock driven som ett företag som betalar översättare för att skapa lektioner.

Appens uppbyggnad är som ett datorspel där du motiveras att öva dagligen för att inte tappa position. Du kan bygga communitys med vänner som också lär sig olika språk. Du kan också tävla mot andra i olika ligor.

Det bästa med Duolingo är att gratisversionen är fullt fungerande – så länge du jobbar på duktigt och inte gör för många misstag.  Betalversionen kostar 150 kronor i månaden.

Babbel

Babbel är en av de stora giganterna på marknaden och man kan inte göra en lista som denna utan att ta med denna app. Med stora anpassningsmöjligheter och pedagogiskt upplägg spelar denna app i samma liga som Duolingo. Enligt vissa även snäppet över.

Ska du lära dig svenska med app finns här stora möjligheter att hitta kurser på din egen nivå. Du kan få vissa lektioner gratis, men vill du få alla fördelar får du betala runt 140 kr/månad.

Mondly

Detta är också en app som erbjuder väldigt effektiva inlärningsmetoder. En stor fördel här är att du kan föra riktiga samtal med en AI-bot. Priset ligger på runt 100 kronor i månaden, men du kan få det så billigt som 40 kronor i månaden om du betalar för ett helt år på en gång.

LingApp

Är med på listan för att erbjuda ett något billigare alternativ – som fortfarande ger bra resultat. Kul upplägg för 40 kronor i månaden om du skriver upp dig för ett år. Många lektioner finns att få i gratisversionen.

Italki

I denna app kan du lära dig svenska gratis. Appens inkomst ligger i att du motiveras att anlita lärare som tar din inlärning till nästa nivå. Du kan välja mellan native (något dyrare) och icke native (billigare). 

Denna funktion återfinns även i andra appar – som exempelvis Duolingo. Men här är basutbudet gratis. En lektion ligger på mellan 40 och 800 kronor beroende på vilket pris läraren satt på lektionen.