Kläder du borde ha med dig på en tripp till Gotland

0 Comments

Snart är sommaren i full sving, och många av oss ser fram emot resor till Gotland. För dig som aldrig har varit på den vackra ön kanske det känns lite knepigt att veta vad man ska ha med sig, speciellt i klädväg. Vårt första tips är att klä dig utifrån vad du planerar att göra på ön, så att du inte hamnar på en vandringsled någonstans iklädd en snygg, men obekväm, kostym.

Satsa på ett par rejäla skor

Nog för att man gärna vill plocka fram sina bästa sandaler, de med klack och remmar, eller vill köra på de bästa seglarskorna man har, men faktum är att du alltid vinner på att ha ett par gymnastikskor eller ett par platta skor, typ Converse eller Vans, när du ska ta dig runt på Gotland. Stoppa gärna ner ett par flip-flops att ha på stranden också, men troligtvis kommer du att cykla eller promenera ganska mycket, och då är bra skor guld värda.

Badkläder i massor

Det här är en självklarhet, men ibland är det de som försvinner från huvudet när man är mitt uppe i packningen, så vi påminner en gång extra. Ta gärna med en extra omgång, så att du kan byta efter ett dopp och låta dina blöta badkläder torka på en klippa eller sandhäll bredvid. Oftast kan du få tag på handdukar på ön, kanske genom ditt boende eller på stranden, så om du inte absolut vill släpa med en egen rekommenderar vi att du lämnar plats åt något annat i resväskan.

Varm tröja till kvällen

Även när det är mitt uppe i juli kan kvällarna bli lite kyliga på ön, glöm inte att det ständigt blåser från havet och att vädret kan vara nyckfullt. Om du vill vara säker på att inte frysa under kvällen, plocka med dig ett par tjocka tröjor i packningen. Satsa gärna på sådana som passar till dina andra kläder, så att du inte behöver sitta uppklädd med en sliten hoodie över axlarna.

Kläder att röra dig i

Det här kanske är vårt allra viktigaste tips, du gör dig själv en björntjänst om du väljer kläder som är tajta, osmidiga och stela, oavsett vilka planer du har kommer det att sluta med att du behöver ta en längre promenad för att komma till stranden, behöva cykla en halvtimme för att besöka den där loppisen eller restaurangen som alla har rekommenderat, eller sitta på en båt i ett antal minuter, som knappast ger dig en bekväm sittplats. Tänk dig att du ska på en avslappnad fest, om du måste plocka med dig lite finare kläder. Luftiga material som andas, raka linjer som tillåter dig att röra dig och tunna tyger, då kommer du att ta Gotland med storm!